Carrot Cake | گاجر کیک | English and Urdu Recipe

 Carrot cake

carrot-cake-cookingfever101

Carrots are a great gift for the cold season. You will need grated carrots to make this cake. It is a very easy and delicious cake. Be sure to try carrot cake with evening tea. Another popular sweet dish of carrots in Pakistan is gajar ka halwa. It is also known as gajrela. I will share its recipe soon.


Ingredients:-


  1. Corn oil                     1-1/2 cup
  2. Sugar                         1-1/2 cup
  3. Flour                          2 Cups
  4. Baking Powder          2 teaspoon
  5. Carrots (grated)         2 cups 
  6. Nuts                           1/2 cup
  7. Eggs                            4


Method:-

  • Mix the eggs one by one with the sugar and oil and also a little flour.
  • Pour the flour mixture into carrots and spread the cake batter in a greased pan.
  • Bake it at 180 degrees for 45 minutes.
  • Delicious carrot cake is ready.
  • Now sprinkle the powdered sugar on the top.
  • Cool and cut, this cake can be refrigerated for several days.


Tip:-

  • Peel carrots, grate them, and squeeze the juice before adding them into the cake mixture.

گاجر کا کیک


 

گاجریں ٹھنڈے موسم کا بیش قیمت تحفہ ہیں۔ اس کیک کو بنانے کے لیے کدوکش گاجریں چاہیئں ہوں گی۔ یہ نہایت آسان اور عمدہ بنتا ہے۔ شام کی چاۓ کے ساتھ اس کو ضرور ٹرائی کریں۔

 

اشیاء

 

کارن آئل  ڈیڑھ کپ

چینی  ڈیڑھ کپ

میدہ   دو کپ

بیکنگ پاؤڈر  دو چاۓ کے چمچ

گاجریں  دو کپ کدوکش

خشک میوہ جات  آدھا کپ کٹے ہوۓ

انڈے  چار

 

ترکیب

چینی اور تیل کو پھینٹ کر ایک ایک کر کے انڈے ملا دیں اور ساتھ ہی تھوڑا تھوڑا میدہ بھی ۔

میدہ اور گاجریں ملا کر چکنائی لگے سانچے میں ڈال کر 180° پہ پینتالیس منٹ تک بیک کریں۔

مذیدار گاجر کا کیک تیار ہے۔

ٹھنڈا کر کے کاٹیں , یہ کیک کئی روز تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

گاجریں کدوکش کرتے ہوۓ خیال رکھیں کہ پانی نہ چھوڑیں۔

For more yummy recipes, click here,

Comments

Post a Comment